Як готувати і їсти авокадо: корисні і смачні рецепти
Опубликованно 04.09.2019 19:40
Ще недавно такий фрукт, як авокадо був незнайомим і дивним на території нашої країни, але як інтернет і останній айфон, культура заморських фруктів прийшла в наші магазини. Однак, у більшості з нас все ще є питання, про те, як же правильно його є і що з ним готувати.
Давайте розберемося. Авокадо знаходиться на нашій планеті з часів динозаврів (він і був основною їжею всіх травоїдних тварин, які існували до нас). Крім того, авокадо — справжнє джерело корисних вітамінів, які необхідні нашому організму. І відмінний спосіб зробити смачний і ситний сніданок.Чим корисний авокадо?
У м'якоті авокадо містяться всі вітаміни, які ми тільки можемо собі уявити. Тут і вітамін груп Е, В, А, С, К, РР, а також фолієва кислота, яка дуже важлива і корисна для організму. Крім того, авокадо знаходяться кальцій, фосфор, калій, залізо, сірка, мідь, натрій, магній, кобальт, марганець і хлор. Ще в авокадо містяться моножиры, які засвоюються організмом, не відкладаючись на стегнах і даруючи відчуття насичення.
Крім того, постійне вживання авокадо знижує ризик серцево-судинних захворювань і сприяє профілактиці гіпертонії і недокрів'я, а також дозволяє вирішити проблеми з травленням.
Також авокадо входить до складу багатьох косметичних засобів — особливо масок для обличчя. У ньому міститься вітамін А і Е, які дуже корисні для шкіри. Ви вже хочете піти в супермакет за авокадо? Ми хочемо.Що приготувати з авокадо?
Авокадо дуже доброзичливий фрукт для різноманітних страв. Звичайно, його можна вживати і в чистому вигляді, просто нарізаючи шматочками і класти на тости, але це не весь перелік можливостей, які у нас є, коли в руках пара плодів авокадо.
З авокадо виходять дуже смачні і корисні салати, і не тільки. Наприклад.Салат з авокадо і креветками
ІнгредієнтиАвокадо ? штукиПомідори ? штукиЗелений салат 6 штукКреветки 20 штукСоус "1000 островів" 2 столові ложкиСіль за смакомЛимонний сік за смакомПерець чорний мелений за смаком
Спосіб приготуванняАвокадо нарізати тонкими шматочками, збризнути лимонним соком. Додати нарізаний помідор і свіже листя салату.Додати заздалегідь зварені і охолоджені креветки. Заправити соусом "1000 островів".Деякі кулінари вважають, що авокадо в будь-якій страві може стати замінником картоплі. Тільки більш корисним і менш калорійним.
Читати також Вчені склали список небезпечних овочів і фруктівФісташковий мус з авокадо
ІнгредієнтиАвокадо 3 штукиМед 5 столових ложокНесолоні фісташки 130 гВода ? склянкиСік лайма 1 чайна ложкаМорська сіль щіпка
Спосіб приготуванняОчищені від скорлупок несолоні фісташки замочити у питній воді на три години, після чого злити воду і висушити горіхи, виклавши на чисте кухонний рушник.Пересипати фісташки в чашу блендера, додати мед, одну столову ложку води і збити до однорідності. Перекласти фісташкову масу в миску і поставити в холодильник на п'ять годин або на ніч.Охолоджені авокадо (їх можна разом з фісташкою масою прибрати на п'ять годин в холодильник) очистити від шкірки, видалити кісточки, нарізати невеликими шматочками.Кубики авокадо разом з фісташкою масою завантажити в чашу блендера, додати одну чайну ложку соку лайма, щіпку морської солі і чверть склянки води.На високій швидкості збити авокадо з фісташками до однорідності. Отриману масу розкласти по формочках, накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник годин на п'ять.Перед подачею готовий мус прикрасити листочками м'яти або подрібненими фісташками — їх можна, наприклад, додатково підсмажити на сухій сковороді для аромату.Холодний суп з авокадо
ІнгредієнтиАвокадо 2 штукиПомідори 1 штукаКінза 1 столова ложкаОгірки 1 штукаВода за смакомЦукіні 1 штукаЗелена цибуля 2 пучкаСвіжі зерна кукурудзи ? склянки
Спосіб приготуванняУ блендері змішати 1 авокадо, огірок, помідор і кінзу. Збивати, додаючи воду, до консистенції легкого супу.Перекласти в миску.Порізати другий авокадо на невеликі кубики і покласти в суп разом з цукіні, цибулею і кукурудзою.
Крім того, авокадо — відмінний і дуже корисний інгредієнт для різноманітних смузі і детокс-йогуртів. Наприклад, смузі з авокадо, спаржа, шпинат, броколі, яблук і ківі, можливо, не особливо смачні (в звичному розумінні), але дуже корисні.
А які рецепти з авокадо знаєте ви?-->
Live Journal
Facebook
Категория: Новости